Στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες με Video & Youtube Ads

Το YouTube έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο εμφανίσεις ανά ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι αν ήταν μια μηχανή αναζήτησης, θα ήταν η 2η μεγαλύτερη και περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους της Google! Η τεράστια απήχηση του YouTube έχει δείξει ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένας τρόπος για να μοιραστείτε τα βίντεο σας, έχει γίνει ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός χώρος πρόσβασης σε τεράστια ακροατήρια μέσω της online διαφήμισης. Οι επιλογές για διαφημίσεις είναι αρκετές και μπορούμε να τις χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Οι διαφημίσεις προβολής στο YouTube συμπεριλαμβάνονται στο ευρύτερο δίκτυο εμφάνισης Google και εμφανίζονται παράλληλα με το video που βλέπει ο χρήστης.

Διαφημίσεις Προβολής (Display Ads)

Standard Banner Ad

Είναι ακριβώς όπως οι απλές διαφημίσεις προβολής της Google στο Display Network. Μπορείτε να επιλέξετε κατηγορίες, θέμα και λέξεις-κλειδιά για να προσδιορίσετε τη θέση όπου θέλετε αυτές τις διαφημίσεις να εμφανιστούν.

Video Overlay Ads

Είναι banners που εμφανίζονται ως εμφανιζόμενα πλαίσια (pop-ups) στο πλαίσιο των εμφανιζόμενων βίντεο. Έτσι υποχρεώνουν το χρήστη να τα διαβάσει και να τα κλείσει.

Διαφημίσεις με Βίντεο (Video Ads)

Διαφημίσεις σε ροή Βίντεο (In-Stream video ads)

Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν παρακολουθείτε βίντεο. Πιθανώς η πιο δημοφιλής μορφή διαφήμισης βίντεο. Είναι διαφημίσεις που παίζουν πριν από ένα βίντεο που έχει επιλέξει ο χρήστης να δει . Οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν υποχρεωτικά 5 δευτερόλεπτα της διαφήμισης, και να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να την παρακολουθούν ή να παραλείψουν το υπόλοιπο του βίντεο και να δουν αυτό που ήθελαν να δουν εξ αρχής.

Διαφημίσεις Βίντεο Αναζήτησης (In-Search Video Ads)

Οι διαφημίσεις αναζήτησης εμφανίζονται πάνω ή προς τα δεξιά των αποτελεσμάτων αναζήτησης του YouTube και λειτουργούν παρόμοια με τις διαφημίσεις κειμένου στην Google, κάνοντας bid σε λέξεις-κλειδιά.

Διαφημίσεις Βίντεο Προβολής (In-Display Video Ads)

Οι διαφημίσεις προβολής βίντεο εμφανίζονται μαζί με άλλα βίντεο στο YouTube ή σε άλλους ιστότοπους του Δικτύου εμφάνισης που ταιριάζουν με τις επιλογές στόχευσης.