Η νούμερο ένα αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης της Google από την άποψη του ενδιαφέροντος δεν είναι άλλη από το εργασία στο internet. Πολλοί από εσάς ίσως να μην το έχετε σκεφτεί και να σας φαίνεται απίστευτο ή μακρινό όνειρο, αλλά μιλάμε για το σήμερα και για μια χώρα την Ελλάδα και συγκεκριμένα για μια επαρχιακή πόλη ή χωριό. Δεν έχει σημασία άμα ζείτε στην Αθήνα ή σε ένα ακριτικό απομονωμένο χωρίο που δεν έχει επαφή με τον άλλο κόσμο. Το να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ είναι σήμερα πραγματικότητα και το θέμα είναι πως μπορείτε εσείς να ξεκινήσετε να βγάζετε χρήματα σήμερα. Κατά καιρούς διάφορες ιστοσελίδες, blogs και ηλεκτρονικές εφημερίδες δημοσιεύουν άρθρα στο ίντερνετ για το πως να βγάλτε λεφτά στο ίντερνετ. Το θέμα δεν είναι να βγάλω λεφτά με κάποιο τρικ, αλλά να χτίσω ένα κερδοφόρο site, μια επικερδή επιχείρηση στο ίντερνετ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιληφθεί τον τελευταίο καιρό ότι το παλιό επιχειρηματικό μοντέλο των συμβατικών επιχειρήσεων με τα πολύ μεγάλα έξοδα λειτουργίας, το μικρό ωράριο και τους τεράστιους φόρους ανήκει πια στο παρελθόν. Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες αναζητούν λύσεις να βγάλουν λεφτά από τη σελίδα τους στο ίντερνετ. Ίσως πολλοί από εσάς να έχετε σελίδα και να θέλετε να βγάλτε λεφτά από αυτήν.

Μάλλον έχετε αντιληφθεί που βρίσκονται τα χρήματα και θα θέλατε να αποκτήσετε το δικό σας μερίδιο στην πίτα. Και οι λόγοι προφανείς.

Εργασία στο internet

1. Η ηλεκτρονική σας επιχείρηση, η σελίδα σας είναι ανοιχτή 24 ώρες τη μέρα κάθε μέρα.

2.Έχει πολύ χαμηλό κοστολόγιο για να στηθεί και να συντηρηθεί.

3. Παρέχει ελεύθερο ωράριο εργασίας για σας.

4. Παρέχει ευέλικτο χώρο εργασίας, μπορείτε να δουλεύετε από το σπίτι σας, από το laptop σας ή από το εξοχικό σας. Μπορείτε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας και να έχετε τη σελίδα σας να παράγει χρήματα για σας.

5. Το όνειρο κάθε ανθρώπου είναι να είναι ελεύθερος, ανεξάρτητος και να είναι κύριος του εαυτού του. Mόνο η δική σας ιστοσελίδα μπορεί πλέον να σας το δώσει αυτό.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητάνε εργασία και μια διέξοδος είναι και το ίντερνετ. Οποιαδήποτε ονομασία και να της δώσετε είτε την πείτε εργασία στο internet ή εργασία από το σπίτι ή η δική σας επιχείρηση από το σπίτι ή από το ίντερνετ, η ουσία παραμένει η ίδια. Το νόημα είναι να βρούμε μια πραγματική ευκαιρία πρώτον και δεύτερον να μπορούμε να την υλοποιήσουμε.

Ας δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές και ιδέες. Ότι και να επιλέξετε, αργά ή γρήγορα θα χρειαστείτε το δικό σας site ή σελίδα. Χωρίς αυτό δεν είστε πουθενά στο ίντερνετ, άρα δεν μπορεί να σας βρει κάποιος. Όταν λέμε τη δική σας σελίδα, εννοούμε την δική σας σελίδα προσωπικής προβολής με δικό σας όνομα και φιλοξενία.

Εάν θέλετε μια δουλειά πιο πρακτική γιατί έχετε κάποιο ταλέντο, τότε μπορείτε να γραφτείτε στο Fiverr.com. Ταλαντούχοι ηθοποιοί, πεζογράφοι, καλλιτέχνες, δημιουργοί, SEO, ειδικοί πληροφορικής και ίντερνετ παρέχουν τις υπηρεσίες τους από 5 δολάρια. Εάν έχετε ένα ταλέντο αναξιοποίητο και αισθάνεστε ότι αδικείστε, τότε μπορείτε να βρείτε την εργασία από το ίντερνετ της αρεσκείας σας.

Ένα άλλο πάλι site με πολλές δυνατότητες να παρέχετε τις υπηρεσίες σας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να κάνετε μια δουλειά στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αμερική είναι το Elance.com. Το Elance είναι μια δημιουργία δύο ελληνοαμερικανών τρίτης γενιάς και δίνει τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες να εργαστούν μέσω ίντερνετ και να παρέχουν υπηρεσίες σε μια τεράστια ηλεκτρονική αγορά.

Σημασία έχει ότι θα είστε από τους πρώτους που θα κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και η εργασία στο internet θα είναι επικερδής. Άμα σας αρέσει η τεχνολογία και αγαπάτε το σερφάρισμα και το facebook μπορείτε να ξεκινήσετε.