Ο κλάδος των επιχειρήσεων εξελίσσεται διαρκώς. Οι όροι της αγοράς αλλάζουν. Διαμορφώνονται με βάση επιδράσεις που δέχονται από πολλούς παράγοντες. Κατά κύριο λόγο οικονομικούς. Μία σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να λειτουργεί έξυπνα. Οφείλει να χαράζει σωστή στρατηγική. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομία στηρίζεται πάνω στον ανταγωνισμό. Οι επιχειρήσεις που επικοινωνούν με μέθοδο τα πλεονεκτήματα τους, βρίσκονται πάντα πρώτες στις επιλογές του κοινού τους.

Στην μακρά εμπειρία μας ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, κάθε φορά που συναντάμε ένα νέο επιχειρηματία που βρίσκεται σε δίλημμα και χρειάζεται καθοδήγηση, φροντίζουμε πάντα να ξετυλίξουμε το νήμα της σκέψης του, ξεκινώντας από τα βασικά. Το όραμα. Κάθε νέος επιχειρηματίας έχει μία ιδέα, μία επιχειρηματική πρόταση που θέλει να την κάνει πράξη. Εκεί, λοιπόν, συναντιούνται οι δρόμοι μας.

Ξεκινάμε;

Και η θεωρία γίνεται πράξη με πρώτο και κύριο βήμα τη χάραξη στρατηγικής επικοινωνίας. Η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα. Είναι μία σύνθεση από συγκεκριμένα στοιχεία και ιδιότητες. Αυτά αντιπροσωπεύουν το όραμα της επιχείρησης. Καθιστούν με σαφήνεια στο κοινό τις προθέσεις και τους στόχους της. Είναι σαν μία προσωπικότητα που χτίζεται και θέλει να διατηρηθεί στο χρόνο.

Θέλει να εξελιχθεί και κάποια στιγμή να επεκταθεί, δημιουργώντας νέες τάσεις, προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτή την εξέλιξη ακολουθεί το κοινό. Αφού όμως πρώτα έχουν δημιουργηθεί σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέπειας. Κάθε αλλαγή οφείλει να χτίζει νέες σχέσεις με το κοινό διατηρώντας τις προϋπάρχουσες. Κάθε απόφαση οφείλει να επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος. Με βάση πάντα τη διαρκή επαναξιολόγηση και την καινοτομία.

Καινοτομούμε;

Βεβαίως με προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή της τεχνολογίας. Με ψηφιακό μετασχηματισμό προκειμένου να έχουμε καινοτόμα αποτελέσματα και στατιστικά ανάπτυξης. Με ενισχυμένη παρουσία στο διαδίκτυο. Μέσα από τη δημιουργία ιστοσελίδας (site) για τις επιχειρήσεις υπηρεσιών. Μέσα από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Μέσα από την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από σωστό περιεχόμενο που επικοινωνεί τους στόχους και τα κίνητρα.

Πιο συγκεκριμένα το στήσιμο της ιστοσελίδας πρέπει να έχει το κατάλληλο περιεχόμενο. Προσιτό στο κοινό του ενδιαφέροντός μας. Με κατάλληλα κείμενα που εμπεριέχουν τεχνικές πειθούς και συνδέονται με οπτικοακουστικό υλικό που ενισχύει το μήνυμά και φέρει ορατά αποτελέσματα. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκεί βασικό ρόλο παίζει η εικόνα και η σωστές περιγραφές των προϊόντων μας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάλι ένα βασικό επικοινωνιακό πλάνο προώθησης προτείνει τη πιο άμεση δημιουργία σχέσεων με το κοινό, που θα στηρίζεται στην αλληλεπίδραση. Μέσω αυτή της σχέσης το κοινό εμπιστεύεται την επιχείρηση, ενημερώνεται και αλληλεπιδρά.

Ταυτόχρονα θέτοντας το πλάνο μας σε εφαρμογή, η επιχείρηση αποκτά στατιστικά στοιχεία μέσα από την Google για την συμπεριφορά του κοινού της και την παραγωγικότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας της. Μελετώντας την ψυχολογία των πελατών, με τη σωστή χρήση εργαλείων, επιτυγχάνουμε να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις επιλογών των μηχανών αναζήτησης και συνεπώς των πελατών.

Συμπεραίνουμε;

Μία έξυπνη επιχείρηση για να έχει επιτυχία και κέρδη, πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες έμπειρων επικοινωνιακών συμβούλων. Επενδύοντας το κατάλληλο ποσό σε συνδυασμό με την κατάλληλη στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης μπορεί να ηγηθεί των εξελίξεων και της αγοράς!

Ίσως τελικά μετά από όλα τα παραπάνω η εταιρική ταυτότητα μπορεί να μας ταξιδέψει και εκτός της τοπικής μας αγοράς. Έτσι θα ανοίξουμε τους ορίζοντες των επιχειρήσεων μας. Εγκαινιάζουμε ένα καινοτόμο project ψηφιακού μετασχηματισμού των τοπικών μας επιχειρήσεων. Σκοπός μας να δώσουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα στις δικές σας επιχειρηματικές ιδέες. Τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας με βάση το τρίπτυχο εμπορική εξωστρέφεια, τουριστική ανάπτυξη και προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή.