A CLUSTER OF ADVISORY FIRMS
­

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση για eShop με τη δράση e-λιανικό.

Προδημοσιεύτηκε η Δράση «e-λιανικό» με προϋπολογισμό της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ, που πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του Ιανουαρίου, και έχει στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά, ενώ επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Διαδικασία

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020, ενώ η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθεί στην πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρεςΓια τη χρηματοδότηση από την Δράση θα απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

 1. Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr

 2. Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης.

 3. Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος.

 4. Φωτογραφίες του Φυσικού Καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 1. Να έχουν κύρια δραστηριότητα το Λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47). Οι υφιστάμενες να τον έχουν ως κύριο ΚΑΔ έως την 30/9/2019 ενώ οι νεοσύστατες από 1/10/2019 έως την 7/11/2020. Εξαιρούνται οι τομείς της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού.

 2. Να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες.

 3. Να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

 4. Να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης.

 5. Να έχουν προβεί στη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες και σε περιβάλλον κινητών συσκευών (mobile responsive). Θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών. Θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Τι χρηματοδοτείται

 1. Εξυπηρετητές διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
 2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)

 3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)

 4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών Φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ.)

 5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Παρόμοια άρθρα στην ενότητα Έξυπνη Επιχείρηση

Αν η επιχείρησή σας ανήκει στην κατηγορία του λιανικού εμπορίου τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Το ΕΣΠΑ διαθέτει όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης για να ψηφιοποιήσετε την επιχείρηση σας. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε, να μάθουμε για εσάς και τη δουλειά σας, να σας προτείνουμε λύσεις και καινοτομίες που ήδη λειτουργούν στο εξωτερικό. 

Ο όμιλος Plan Consulting μέσω της χρηματοοοικονομικής του εταιρίας Business Plan και της τεχνολογικής του εταιρίας Smart Plan μπορεί να σας υποστηρίξει. Για να πάρετε σωστές αποφάσεις πρέπει να έχετε όλα τα δεδομένα της αγοράς. Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού μαζί μας. 

Για τη Ναύπακτο καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 2634303745 είτε στο 6970229227 για ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήσεις και 6984604977 για eshop και νέες τεχνολογίες. Βρείτε μας στη Νότη Μπότσαρη 89, Ναύπακτος.

Περισσότερα για μας στο consultinggroup.gr